Understøttende Arkitektur

Arkitektur der understøtter livskvalitet, udvikling og muligheden for at deltage i fællesskaber

Vi påvirkes alle af de fysiske rammer vi opholder os i. 
Og så er der situationer hvor de fysiske rammer har en helt afgørende betydning

Taresse

Understøttende arkitektur

”Mit nervesystem falder helt til ro”.

Citatet kom helt spontant fra en borger med autisme, der fik fremvist en lejlighed, hvor farverne var nøje udvalgt og der i det hele taget gjort overvejelser om stressreducerende, understøttende arkitektur.

Vi påvirkes alle af de fysiske rammer vi opholder os i.
Og så er der situationer hvor de fysiske rammer har en helt afgørende betydning. I psykiatrien og på de nye supersygehuse er helende arkitektur en selvfølge og effekten af at anvende arkitektur aktivt i behandlingen er evident og åbenbar.
På socialområdet vil vi være blandt bannerførerne for introduktion af stressreducerende, understøttende arkitektur og design.  Arkitektur der understøtter borgernes trivsel, udvikling og det at være en ­ligeværdig del af det omgivende samfund.
Dermed bliver arkitektur og design også en katalysator, som fremmer effekten af den socialfaglige indsats.

Lars Aarup
Projektudvikling & Salg

Arkitektur der kommunikerer

"Jeg har behov for klare fysiske rammer. Det giver mig ro let at kunne forholde mig til rummenes individuelle funktion, hvad jeg skal gøre hvor og at det hele således ikke blot flyder sammen. Jeg vil gerne tydeligt kunne se hvor den ene funktion stopper og den næste begynder”.

Full

”Det er nødvendigt for mig at kunne bevæge mig ud i det omgivende samfund fra et trygt sted, hvor jeg er hverken er helt inde eller helt ude. Derfra kan jeg vælge at tage del i samværet hvis jeg har lyst”

Sovevaerelse

Tryghed

“Mit soveværelse skal være lidt som en hule for at jeg kan slappe af og sove godt. Et lavloftet rum vil være godt og rummet skal gerne være lidt mørkt. Måske også bløde materialer, det kunne være hyggeligt”.

Kontakt os for at vende udfordringer til muligheder

Njordrum Care

Unikke arkitekttegnede boliger bygget på socialfaglige indsigter til mennesker med specielle behov.

Kontakt

+45 29 42 05 45
info@njordrumcare.com

Adresse

Filmbyen 19
8000 Aarhus C

© Njordrum Care

l