Et aktivt bosted i Japan

Et bosted til mennesker med særlige behov i Chiba, Japan.

Jizokai er et eksisterende botilbud og aktivitetscenter, som ikke alene tilbyder hjem og pleje, men også et bredt spektrum af forskellige aktiviteter for både beboere og folk fra det omkringliggende samfund. Café, restaurant, kunstgalleri og håndværksværksteder er alle dele af et kreativt fokus og en retning, som Jizokai har til formål at inkludere og integrere. Med Njordrum Cares koncept om at bringe mennesker og natur, interiør og eksteriør, beboere og det omgivende samfund nærmere hinanden gennem arkitektur og design, bliver projektet en naturlig fortsættelse af virksomhedens eksisterende DNA.

NjordrumCare i Japan_visualisation by nor3d_view3_5464x3438px

Sora & Umi blev grundlagt for 27 år siden i Chiba, Japan af velfærdsorganisationen Jizo-kai og er et specialiseret omsorgs- og aktivitetscenter for mennesker med handicap og særlige behov. Centeret startede oprindeligt med værksteder for kunstneriske aktiviteter – primært med baggrund i traditionelt japansk papir - og fremstiller i dag over 100 forskellige typer håndværksprodukter.

I dag arbejder mere end 70 personer med forskellige særlige behov i centerets værksteder. Fra kl. 9 først dagens motion, hvorefter der følger aktiviteter i et af tre værksteder, i kunstgalleriet og stedets restaurant. Aktiviteterne omfatter produkter i og fremstilling af traditionelt japansk papir, samt arbejde med f.eks. træ, tekstiler, keramik, maling, tegning og madlavning.

Centret indsamler og genbruger donerede, kasserede og lokale ressourcer for bedst muligt at fremme og opretholde størst mulige fokus på bæredygtighed.

55B20B78-33F4-474E-ABE3-2E348B5888B4_1_105_c
Front

Det primære materiale i et Njordrum Care hus, er træ; alle konstruktioner er af træ og facaderne er beklædt med et lodret stående, massivt træprofil i forskellige bredder for at sikre et legende, men alligevel enkelt, stærkt og klassisk udtryk. Også interiøret er primært konstrueret og beklædt med træ – alt i alt en materiale-pallette, der understreger ønsket om at forbinde interiør og eksteriør – arkitektur, mennesker og natur.

Njordrum Care

Arkitekttegnede boliger bygget på socialfaglige indsigter til mennesker med specielle behov.

+45 21 21 99 51
info@njordrumcare.com

Adresse

Njordrum Care ApS
Filmbyen 19
8000 Aarhus C

Njordrum-Icon-White