21. september 2022

Landsforeningen Autisme 60 års jubilæum

Njordrum CARE ønsker Landsforeningen Autisme stort tillykke med jubilæet!

21. august 2022

Uendelige muligheder

Gå på opdagelse i Njordrum CAREs projekter - institutioner og bosteder under udvikling og opførelse. Projekterne er her illustreret og præsenteret i smukke visualiseringer af NOR3D

10. april 2022

Et sted i naturen

Njordrum Care er i Favrskov Kommune udpeget som vindere af konkurrencen “Moselund” - et sted til ophold og aktivitet i naturen. Huset og de integrerede udendørs faciliteter skal danne ramme for både spejdere og skovbørnehave og lade børnene komme helt tæt på naturen både ude og inde.
Vi glæder os til samarbejdet og til at se stedet, børnene og deres voksne folde sig ud!

Visualisering: Nor3D

8. april 2022

Et sted til ophold i naturen

Njordrum Care er i Favrskov Kommune udpeget som vindere af konkurrencen “Moselund” - et sted til ophold og aktivitet i naturen. Huset og de integrerede udendørs faciliteter skal danne ramme for både spejdere og skovbørnehave og lade børnene komme helt tæt på naturen både ude og inde. Vi glæder os til samarbejdet og til at se stedet, børnene og deres voksne folde sig ud!

Projektet er designet af Njordrum Care og skal realiseres i samarbejde med A/S Nortvig

Visualisering: Nor3D

20. februar 2022

Njordrum BRICK™ modulets første projekt

Det nye modul fra Njordrum Care™ er navngivet Njordrum BRICK™ med klar reference til den stabelbare, rationelle form og de tilsvarende rationelle muligheder der ligger indbygget i designet. Men Njordrum BRICK™ er meget andet og mere end en udvendig rationel geometri - det er en gennemdesignet modulær enhed, med unikke og fleksible kompositionsmuligheder. I dette første projekt er to Njordrum BRICK™ enheder sammenbygget som kontorfaciliteter til en eksisterende virksomhed og således placeret i tilknytning til de eksisterende bygninger.

Visualisering af de to Njordrum BRICK™ modulers komposition og placering i relation til den eksisterende ejendom.

30. januar 2022

Modulær udvidelse

Njordrum CARE vinder endnu en konkurrence! Denne gang i samarbejde med Element og Tømrer virksomheden A/S Nortvig i Horsens som samarbejdspartner. I projektet anvendes Njordrum Cares unikke og præfabrikerede træmodul til udvidelsen af en eksisterende murstensejendom. Projektet understreger dermed at designet kan mere og andet end kun solitært nybyggeri og at Njordrums unikke modul fungerer perfekt i også sammenbygning med den eksisterende bygningsmasse.

Projektet er en udvidelse af vuggestuen i Lading med Favrskov Kommune som bygherre.
Byggeriet skal stå færdigt ultimo august 2022.

9. januar 2022

Njordrum Care™ i Japan

Njordrum Cares evidensbaserede tilgang til at anvende arkitektur understøttende og den gode kvalitet som en essentiel del af at skabe de optimale rammer for menneskers liv, finder nu hele vejen til Japan. Nær hovedstaden Tokyo skal der skal opføres et bosted til mennesker med særlige behov. Projektet opføres tro mod Njordrum Cares koncept helt i træ, med den stærke visuelle relation til naturen og skal stå færdigt i sommeren 2023.

14. juni 2021

Njordrum Care™ i nyt strategisk samarbejde

Innovative synergier gennem koncept, design, arkitektur og præfabrikeret, modulært byggeri.

19. marts 2021

Banebrydende Njordrum Care™ projekt for mennesker med autisme

Et nyt og helt særligt botilbud for mennesker med autisme realiseres nu i Region Midtjylland.

Visualisering af det kommende bosted i Hinge. Visualisering: Njordrum CARE

Projektet er udviklet og designet af Njordrum Care™, hvor virksomhedens stærke tværfaglige kompetencer og erfaringer, for alvor har udfordret det bestående og hele måden at tænke boliger til særligt sårbare på. Njordrum Care™ glæder sig over en visionær bygherre, som tænker langsigtet, bæredygtigt og med fokus på livskvalitet for en gruppe medborgere med behov for skærmende rammer for at kunne trives og udvikles. Botilbuddet skal opføres i naturskønne omgivelser i Hinge ved Silkeborg.

Når region Midtjylland i 2022 åbner det nye botilbud er det med fokus på Njordrum Cares tilgang til Design og Arkitektur som helende, stressreducerende og understøttende arkitektur.

Byggeriet bliver også noget helt særligt fordi borgerne får hver deres individuelle bolig. Boligerne, der ligger frit i den smukke natur med udsigt over Hinge sø, giver dermed borgerne et individuelt fristed, hvor de med deres egen indretning får fornemmelse af hjem. Fornemmelsen af at have – ikke blot en bolig – men et hjem, er afgørende for os alle. Et hjem der er trygt, hvor man kan lade op, hvor man kan inspireres og som giver styrke til livet både i og udenfor de vante rammer.

For nogen borgere er det ekstra vigtigt at boligen er gennemtænkt med særlige elementer, der understøtter den enkeltes trivsel, udvikling og mulighed for at tilvælge fællesskabet og en aktiv deltagelse i samfundet. Med en tryg base er chancen for, at man netop har overskud til at vælge fællesskabet til, større. En gevinst for både det enkelte menneske og vores alles samfund. Bebyggelsen i Hinge rummer derfor også fælleshuse, hvor netop muligheden for at samles om f.eks. interessefællesskaber er til stede i stor stil og ad den vej også medvirker til inklusion og fælleskab.

Boligerne opføres i Njordrum Cares unikt udviklede, fleksible og flybare modul der med sin modularitet og flytbarhed, giver netop fleksibilitet og skalerbarhed. Opstår behovet for supplerende boliger er leveringstiden få måneder fra bestilling til boligen står indflytningsklar, ligesom overskydende kapacitet vil kunne flyttes eller omkonfigureres indenfor det eksisterende botilbud.

Hele byggeriet er opført med facadebeklædning i massivt fyrretræ, som med en helt giftfri varmebehandling, giver træet en holdbarhed på over 30 år. Bygningerne gøres stort set færdige indendørs og flyttes derefter til den klargjorte grund – en proces der optimerer byggeriet både tidsmæssigt og samtidigt eliminerer risikoen for f.eks. fugtskader.

Vi glæder os over valget af Njordrum Care - over en ny, innovativ tilgang til arbejdet med bosteder for borgere med særlige behov og til at opleve den forskel denne unikke bebyggelse i Hinge kommer til at gøre for både beboere, medarbejdere og det omgivende samfund.

Læs hele pressemeddelelsen her:

https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/nyheder/nyheder-2021/marts-21/nye-autismeboliger-i-smuk-natur/

15. januar 2021

Njordrum Care™ og Skovbjergparken i Ikast samarbejder om udvidelse af botilbuddet

2 ½ måned gik der fra forstanderen på Skovbjergparken i november 2020 fik ideen til at udvide botilbuddet med en modulbolig fra Njordrum Care™, til der var skrevet kontrakt, byggetilladelsen var søgt og bevilget, modulet produceret, og klar til montering i Ikast. 

Så en råkold aften midt i januar, ankom den 17 ton tunge bolig med specialtransport til Ikast. Da boligen samme aften blev hejst på plads, tiltrak det en del tilskuere. Det var imponerende at se den præcision der blev arbejdet med hos kranfører og øvrige montører på pladsen. En uge senere var der lys i vinduerne, gulvvarmen oppe at køre – og der var kommet liv i boligen. 

Herning Folkeblad var på pletten og her er uddrag af deres artikel:

For nogle år siden måtte Skovbjergparken i Ikast bygge til de eksisterende boliger for at komme ventelisten til livs. Nu har man bygget til igen, men på en anderledes måde.

Skovbjergparken på Hagelskærvej er et bo- og beskæftigelsescenter for voksne med autisme.

Der kan ikke bygges flere boliger på de matrikelnumre, hvor de eksisterende er beliggende.

Men det grønne område mellem de nuværende boliger og Aktivitetscentret er ifølge lokalplanen udlagt til boliger.

Hurtig fabrik og kommune

Denne gang har vi lavet tilbygning som en fleksibel bolig, der er købt gennem firmaet Njordrum Care. Fabrikken ABC Pavilloner i Engesvang har stået for fremstillingen af huset. Boligen er kendetegnet ved at være flytbar, men fremstår dog ikke som det, der almindeligvis forstås ved en »pavillon«, som fabrikkens navn kunne antyde, fortæller, Kai Kirkeby, der er leder Skovbjergparken og STU, i en pressemeddelelse.

Boligen er fremstillet i et tidssvarende design og man skal kigge godt efter for at se, at den er flytbar. Det siges, at boligen vil kunne klare at blive flyttet fire gange i løbet af en 20-årig periode. Som det ser ud lige nu, er der dog ingen planer om, at boligen skal flyttes, men muligheden er der, siger Kai Kirkeby.

Ideen til at anskaffe sig den nye bolig opstod i november.

Der har været handlet hurtigt med dette projekt. Det gælder ikke kun for sagsgangen i kommunen - med indhentning af byggetilladelse og håndteringen i Sundheds- og Omsorgsudvalget og byrådet - men også fabrikationen af boligen, hvor håndværkere har arbejdet i døgndrift, siger Kai Kirkeby.

Det er muligvis ikke sidste gang, blokvognen kommer på visit ved Hagelskærvej.

På Skovbjergparken ser vi mange muligheder med den type boliger. Det er forbundet med stor fleksibilitet at etablere sådanne boliger, siger Kai Kirkeby.

Som nævnt kan boligerne flyttes efter behov. De kan bygges sammen med flere fleksible boliger, hvis det er det, der er behov for - og ja, så kan de etableres fritliggende, som denne nye bolig ved Skovbjergparken er. Man kan på længere sigt måske forestille sig at etablere ældreboliger efter dette koncept, ligesom man omvendt også vil kunne skabe et unge-miljø. Mulighederne er mange og kan tilpasses behovet, siger lederen.

Han fremhæver også, at løsningen giver en fleksibilitet, der gør det hurtigt at matche efterspørgsel efter pladser.

Link til arktiklen:
https://www.herningfolkeblad.dk/artikel/e727bcb8-0714-4c02-bd07-86735fb42214/

Kontakt os for at vende udfordringer til muligheder

Njordrum Care

Unikke arkitekttegnede boliger bygget på socialfaglige indsigter til mennesker med specielle behov.

Kontakt

+45 29 42 05 45
info@njordrumcare.com

Adresse

Filmbyen 19
8000 Aarhus C

© Njordrum Care

l